Seo

Lokalt sök 101: Hur du kan använda det för att förbättra din hemsidas SEO

May 21, 2023

Lokalt sök är en viktig del av SEO-strategin för företag som vill synas på sökmotorer och nå sina lokala kunder. Men vad är egentligen lokalt sök och hur kan du använda det för att förbättra din hemsidas SEO? I denna artikel kommer vi att förklara vad lokalt sök är samt ge dig tips och strategier för att öka din synlighet på lokala sökresultat.

Vad är lokalt sök?
Lokalt sök refererar till sökningar som görs med en geografisk plats som sökparameter, till exempel "frisör i Stockholm" eller "bästa restaurangerna i Göteborg". Lokalt sök ger användare relevanta resultat baserat på deras geografiska plats och kan inkludera information som företagsnamn, adress, telefonnummer, öppettider och recensioner.

Hur kan du använda lokalt sök för att förbättra din hemsidas SEO? Här kommer några tips och strategier för att öka din synlighet på lokala sökresultat:

 1. Optimerad Google My Business-profil
  En optimerad Google My Business-profil är en grundläggande förutsättning för lokalt sök. Se till att din profil är komplett och innehåller korrekt företagsinformation, öppettider och bilder. Använd relevanta sökord i beskrivningen av ditt företag och ladda upp bilder som visar upp ditt företag på ett bra sätt. Läs mer om Google My Business här.
 2. Lokala sökord på din webbplats
  Inkludera relevanta lokala sökord på din webbplats, särskilt på sidor som beskriver dina produkter eller tjänster. Se till att sökorden känns naturliga och relevanta, och undvik att överoptimera din webbplats för sökord.
 3. Citat och länkar från lokala källor
  Försök att få citat och länkar från lokala källor som webbplatser, bloggar och sociala medier. Dessa länkar kan hjälpa till att öka din trovärdighet och synlighet på lokala sökresultat.
 4. Recensioner
  Recensioner är en viktig del av lokalt sök och kan hjälpa till att öka din synlighet på lokala sökresultat. Försök att få så många positiva recensioner som möjligt på din Google My Business-profil och andra relevanta webbplatser.
 5. Responsiv design
  Se till att din webbplats är responsiv och optimerad för mobil, då många lokala sökningar görs från mobila enheter. En responsiv webbplats kan också öka din synlighet på lokala sökresultat. Läs mer om responsiv design här.
 6. Lokala annonser
  Lokala annonser kan hjälpa till att öka din synlighet på lokala sökresultat och nå potentiella kunder i din närhet. Genom att använda annonseringsplattformar som Google Ads eller Facebook Ads kan du skapa annonser som riktas mot personer i specifika geografiska områden och som söker efter relevanta sökord.
 7. Använd Schema Markup
  Genom att använda schema markup kan du göra det lättare för sökmotorer att förstå vad din webbplats handlar om och vilken typ av företag du driver. Du kan också inkludera specifik information om ditt företag, som öppettider, adress och telefonnummer, som sedan visas direkt på sökresultatsidan. Läs mer om schema markup här.
 8. Använd lokala hashtags på sociala medier
  Använd lokala hashtags på dina sociala medieinlägg för att nå en publik i din närhet. Detta kan hjälpa till att öka din synlighet och engagemang på sociala medier samtidigt som du ökar din synlighet på lokala sökresultat.
 9. Var aktiv på lokala webbplatser och forum
  Var aktiv på lokala webbplatser och forum, som Yelp eller TripAdvisor, och engagera dig i lokala diskussioner. Detta kan hjälpa till att öka din synlighet på lokala sökresultat och skapa förtroende och trovärdighet för ditt företag.
 10. Analys och optimering
  Sist men inte minst, se till att analysera dina resultat regelbundet och optimera din strategi baserat på vad som fungerar och inte fungerar. Använd verktyg som Google Analytics och Google Search Console för att få insikt i hur din webbplats presterar på lokala sökresultat.

Sammanfattning
Lokalt sök är en viktig del av SEO-strategin för företag som vill synas på sökmotorer och nå sina lokala kunder. Genom att optimera din Google My Business-profil, använda relevanta lokala sökord på din webbplats, få citat och länkar från lokala källor, samla positiva recensioner, använda lokala annonser, schema markup, lokala hashtags på sociala medier, vara aktiv på lokala webbplatser och forum samt analysera och optimera din strategi, kan du öka din synlighet på lokala sökresultat och nå nya potentiella kunder.

Låter det övermäktigt? Kontakta oss så löser vi det!

Quotation box photo.

,  

Gallery photo.
Gallery - Full-column Photo
Gallery - Big Photo 01
Gallery - Big Photo 02
Gallery photo.Gallery photo.
Gallery - Big Photo 01
Gallery - Small Photo 01
Gallery - Small Photo 02
Gallery photo.Gallery photo.Gallery photo.
Post author's avatar

Post's Author

Agatha Brown

Follow On

Follow Agatha Brown: