Digital Närvaro

Få ut det mesta av Google My Business: Öka synlighet, trovärdighet och trafik till din hemsida

February 2, 2024

Att ha en stark närvaro på Google är avgörande för företag som vill synas online. En viktig del av detta är att ha en uppdaterad och fullständig Google My Business-profil. Detta är en gratis tjänst från Google som gör det möjligt för företag att presentera sig på sökresultatsidan och Google Maps. En Google My Business-profil kan ge en mängd fördelar för ditt företag, inklusive ökad synlighet, trovärdighet och trafik till din hemsida.

En av de största fördelarna med att ha en Google My Business-profil är att det kan öka din synlighet på Google-sökresultatsidan. När någon söker efter ett företag på Google visas ofta en "Google My Business"-ruta till höger om sökresultaten. Detta ger potentiella kunder snabb tillgång till ditt företags information, såsom öppettider, adress, recensioner och mer. Genom att ha en uppdaterad och fullständig profil kan du öka chansen att din profil visas på första sidan av sökresultaten.

En annan fördel med Google My Business är att det kan öka din trovärdighet online. När kunder söker efter företag online, är de mer benägna att lita på företag med en välutvecklad Google My Business-profil. Genom att visa upp ditt företags information på ett tydligt och korrekt sätt, kan du bygga förtroende med potentiella kunder och öka chansen att de väljer att göra affärer med dig.

Men en av de största fördelarna med en Google My Business-profil är att det kan öka trafiken till din hemsida. Genom att inkludera länkar till din hemsida i din profil, kan du locka potentiella kunder att besöka din hemsida direkt från sökresultatsidan. Om din hemsida är väl utformad och optimerad för sökmotorer kan detta öka chansen att kunderna stannar längre på din hemsida och ökar deras engagemang med ditt företag.

Så om du vill ha en stark online närvaro och öka synlighet, trovärdighet och trafik till din hemsida, bör du överväga att ha en välutvecklad Google My Business-profil. Det kan vara en effektiv och kostnadseffektiv strategi för att nå nya kunder och öka affärsmöjligheterna för ditt företag.

Nu när du vet lite mer om varför Google My Business är viktigt för er verksamhet och hemsida kommer vi med 5 konkreta, enkla tips för att få din företagsprofil att snabbt bli bättre.

  1. Fyll i information: Se till att du har fyllt i åtminstone de flesta fälten på din Google My Business-profil. Det inkluderar ditt företags namn, adress, telefonnummer, öppettider och en beskrivning av dina produkter eller tjänster. Lägg gärna in relevanta sökord för din hemsida och verksamhet i beskrivningen för att öka din SEO. Gör först en sökordsanalys. Vill du veta mer om SEO kan du läsa våra SEO artiklar här.
  2. Ladda upp högkvalitativa bilder: Lägg till bilder på din företagsprofil som visar upp din verksamhet och vad du erbjuder. Se till att bilderna är högkvalitativa och ger en korrekt bild av ditt företag. Bonus är att lägga in geo-taggar i bilderna på profilen, som bland annat leder till ökad synlighet då bilderna kommer visas upp på Google Maps i närheten av adressen för ditt företag, samt en förbättrad SEO.
  3. Be om recensioner: Att ha recensioner på din Google My Business-profil kan hjälpa dig att öka din trovärdighet och locka fler kunder. Be dina nöjda kunder att lämna en recension på din profil.
  4. Uppdatera din profil regelbundet: Se till att du håller din Google My Business-profil uppdaterad med aktuella öppettider, erbjudanden eller andra relevanta uppdateringar.
  5. Svara på kunders frågor och recensioner: Det är viktigt att du svarar på kunders frågor och recensioner på din Google My Business-profil. Det visar att du bryr dig om dina kunder och kan hjälpa dig att bygga en lojal kundbas.

Kontakta oss om du vill ha experthjälp med att sätta upp din Google My Business profil, eller läs mer om våra andra tjänster här.

Quotation box photo.

,  

Gallery photo.
Gallery - Full-column Photo
Gallery - Big Photo 01
Gallery - Big Photo 02
Gallery photo.Gallery photo.
Gallery - Big Photo 01
Gallery - Small Photo 01
Gallery - Small Photo 02
Gallery photo.Gallery photo.Gallery photo.
Post author's avatar

Post's Author

Amanda Jones

Follow On

Follow Jennifer Williams: