Artificiell Intelligens

Läs om hur vi använder AI när vi bygger hemsidor

February 2, 2024

AI har revolutionerat många branscher, inklusive webbyråer som fokuserar på hemsideutveckling. Utnyttjande av AI-teknologier kan hjälpa webbyråer att bygga hemsidor som är estetiskt tilltalande, sökmotoroptimerade och som uppfyller tekniska standarder.

Vi använder oss bland annat av Midjourney, ett AI-verktyg som automatiserar processen att skapa bilder som vi använder på hemsidorna vi bygger. Fördelarna med detta är många:Först och främst får vi ned priset på våra hemsidor. Duktiga designers är dyra och att be en designer ta fram bilder för en hemsida kan kosta nästan lika mycket som hela hemsidan kostar. Vidare kan vi skapa en unik look och en användarvänlig designlayout som gör hemsidan estetiskt tilltalande, enkel att navigera och snabbladdad då bilderna tillverkas i bästa format för hemsidor. Se ett nedan på en bild som Midjourneys AI har byggt åt oss - det tog 20 sekunder!
Med lite fler prompts och lite snabb photoshopping så kan vi verkligen skapa unika och bra bilder till hemsidor, snabbt!

Att upprätthålla god teknisk standard är en annan viktig aspekt som AI kan bidra till. Vi kan skriva kod själva, men att be ett AI-verktyg som exempelvis ChatGPT att automatisera kodningsprocessen gör att vi sparar tid och kan erbjuda riktigt bra hemsidor till låga priser. Självklart säkerställer vi alltid kodens funktionalitet - god teknisk standard och bra kod är mycket viktigt för att säkerställa tillgänglighet för en större publik, inklusive användare med funktionshinder.

Sist men inte minst använder vi AI för att skapa nytt innehåll.

AI kan dels användas som idéspruta för att exempelvis komma på lämpliga SEO-artiklar att skriva till våra hemsidor. AI kan också automatiskt skriva dessa artiklar. AI-baserade textgeneratorer kan skapa unika och relevanta texter för produkter, tjänster och blogginlägg på en hemsida.
Använder man ett sådant verktyg är det dock viktigt att hålla sig uppdaterad kring vad som händer i sökmotorernas algoritmer. Det råder ett krig på sökmotormarknaden, där Bing utmanar Google med hjälp av teknologin som ChatGPT är byggd på. Det är därför inte helt osannolikt att Google kommer bygga algoritmer som läser av om innehåll är skrivna av en AI och nedprioriterar detta innehåll. Därför tipsar vi om att använda AI för att skapa grunden till innehållet till hemsidan och sedan skriva om det själv för att få en “human touch”. Precis som vi gjort med detta inlägg!
Sedan är det alltid en god idé att dubbelkolla med diverse verktyg om texterna flaggas som AI-texter eller ej. Ett exempel på sådant verktyg har ni här.

Låter det intressant att använda AI för att bygga SEO-innehåll till er hemsida?

Läs mer om hur vi kan hjälpa er här.

Quotation box photo.

,  

Gallery photo.
Gallery - Full-column Photo
Gallery - Big Photo 01
Gallery - Big Photo 02
Gallery photo.Gallery photo.
Gallery - Big Photo 01
Gallery - Small Photo 01
Gallery - Small Photo 02
Gallery photo.Gallery photo.Gallery photo.
Post author's avatar

Post's Author

Amanda Jones

Follow On

Follow Jennifer Williams: